Nikolina Lukić i Sanja Đurđević (MN Press)
Nikolina Lukić i Sanja Đurđević (MN Press)

Ub na pola puta do polufinala Kupa: Spartak pao za 69 minuta

Vreme čitanja: 2min | sre. 10.11.21. | 17:50

Izabranice Marijane Boričić lako dobile prva dva seta, pa se u trećem malo više pomučile i overile pobedu u prvoj utakmici četvrtfinala

Srušile su Olimpijakos i proslavile ulazak u Ligu šampiona, a onda nekoliko dana kasnije doživele poraz od Crvene zvezde u domaćem prvenstvu. Devojke sa Uba su brzo prebolele taj poraz i vratile se na pobednički kolosek. Danas su u prvoj utakmici četvrtfinala Kupa Srbije srušile za 69 minuta Spartak iz Subotice - 3:0 (25:16, 25:10, 29:27).

Izabrane vesti

Izabranice Marijane Boričić su u prva dva seta lako izašle na kraj sa rivalkama, a u trećem su morale malo više da se pomuče da bi izašle kao pobednice iz neizvesne završnice. Najefikasnija u pobedničkom sastavu bila je Nikolina Lukić sa 17 poena. Sa njom u dijagonali na poziciji primača servisa igrala je Ljiljana Ranković, koja je završila utakmicu sa 11 poena. Korektor Sara Pavlović je doprinela sa deset poena. U poraženom sastavu najbolja je bila Ivana Radonjić sa 11 poena, a pratila je Marija Škorić sa deset.

Revanš meč će biti na programu narednog utorka od 18 časova na Ubu. Plasman u polufinale su ranije već obezbedile ekipe Crvene zvezde i TENT-a, a večeras će drugi obračun imati timovi Partizana i Železničara.

ČETVRTFINALE KUPA SRBIJE ZA ODBOJKAŠICE

Crvena zvezda – Jedinstvo Stara Pazova 1:3, 3:0

TENT – Srem 3:2, 3:1

Partizan – Železničar 2:3 (drugi susret večeras od 19.00)

Spartak Subotica - Ub 0:3 (revanš meč na programu 16. novembra)

***U slučaju da protivnici imaju po jednu pobedu, polufinalistu određuje bolji set količnik iz odigranih utakmica, odnosno bolji poen količnik iz svake utakmice pojedinačno, ukoliko je set količnik isti. U slučaju da se na ovakav način ne može odrediti polufinalista ili finalista, igra se dodatni "zlatni set", koji određuje konačnog pobednika četvrtfinala i polufinala.


tagovi

ŽOK UbOK Spartak

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara